Al uw laadpalen snel en veilig geïnstalleerd

Wij zijn de trotse partner voor laadpaal installaties van

Onze 3 stappen voor een kwalitatieve en veilige installatie & opleveringen

Thuisladen

Wij installeren al uw laadpaal aanvragen direct bij uw klanten

Contact opnemen

Commerciële locaties

Een of meerdere laadpalen voor uw kantoor. Wij leggen direct aan

Contact opnemen

Fleets

Fleets voorzien van laadpaal stations. Wij leggen direct aan.

Contact opnemen

Losse palen

Wij installeren losse palen incl. graafwerk van alle merken

Contact opnemen

Direct aan wand

Evenals losse- installeren wij ook palen direct aan de wand van alle merken

Contact opnemen

Veelgestelde vragen

en direct al een aantal informatieve antwoorden …

Wat voor laadpaal heb ik nodig ?

Hier gaat het vooral om huidige wensen ten aanzien van de elektrische auto in combinatie met de mogelijkheden van de huisinstallatie (meterkast).

Ons advies is uiteraard passend bij de huidige elektrische auto en de huisinstallatie, echter we adviseren ook naar de toekomst toe.

Laadsnelheid dient afgestemd te worden op jouw auto en gebruik, daar kunnen wij je goed over adviseren.Hierdoor heb je voor nu de juiste oplossing en voor de toekomst mogelijkheden zodat het een goede investering is.

Wat kost een laadpaal ?

Graag adviseren wij de beste oplossing gebaseerd op jouw situatie en wensen. Uiteraard zal daar ook een bepaald budget bij passen. Hier kunnen we in overleg de beste keuze maken.

De prijzen voor laadpalen variëren van zo’n €500,- tot €1400 afhankelijk van type en merk.

Wat voor meterkast heb ik nodig?

Afhankelijk van jouw elektrische auto en huisinstallatie behoefte berekenen wij de capaciteit van de meterkast. Door het slim inzetten van de slimme meter en loadbalancing* halen we de maximale capaciteit op een veilige en verantwoorde wijze uit het aanwezige vermogen aangeleverd door de netbeheerder.

Ook kijken we bijvoorbeeld naar de aanwezigheid van zonnepanelen of de toekomstige situatie.

Doordat steeds meer mensen overschakelen naar elektriciteit (en dus minder gas gaan verbruiken), heeft iedereen een toenemende vraag naar elektriciteit en daar dient de meterkast op worden afgestemd

*een regeling die de totale capaciteit van de meterkast verdeelt over de vraag van de auto en de apparatuur die binnen in huis worden gebruik

Hoe wordt de laadpaal of laadstation geinstalleerd

Belangrijk om te vermelden dat wij met gecertificeerde werknemers werken waardoor installaties ten alle tijden voldoen aan de laatste NEN normen. Onze jaren lange ervaring in laadpalen, meterkasten en zonnepaneel systemen geeft ons de juiste ervaring en know-how voor het op juiste wijze kunnen adviseren en installeren van jouw laadpaal of laadstation.

De installatie volgt na een telefonische intake en bestuderen van de door jouw aangeleverde foto’s van de meterkast en locatie van de laadpaal/laadstation. Uiteraard hebben we dan een akkoord van de offerte en worden de materialen uit ons magazijn in orde gemaakt.

We rekenen afhankelijk van de installatie ongeveer 4 tot 6 uur, waardoor op de dag van de installatie al begonnen kan worden met het laden van jouw elektrische auto.

De monteur heeft alle materialen bij en zal samen met jouw de installatie doornemen. Na overeenkomst van de locatie van de laadpaal/laadstation starten de werkzaamheden en zal na afloop een elektronisch opleverdocument worden gemaakt. Bij tevredenheid teken je dit document ter goedkeuring en kan begonnen worden met het laden en jarenlang rijplezier.

Wat kost de installatie?

De kosten voor de installatie variëren sterk en zijn hoofdzakelijk afhankelijk van het werk aan de bestaande meterkast, gebruik van materiaal, aantal meters graafwerk en plaatsing van de laadunit aan de muur of op een daarvoor geschikte paal.

Voor een particuliere thuissituatie variëren de prijzen tussen €399 voor de standaard installaties, €499 voor de installaties met ook een aantal meters graafwerk tot €699 voor de zwaardere en meer complexe uitvoeringen.

 

De installatie bestaat uit deze mogelijk elementen:

  • aanpassing meterkast (bijplaatsen van aardlek en datakabel)
  • naar buiten boren voor het doorvoeren van de voedingskabel en datakabel
  • openmaken van straatwerk
  • aanleggen van de kabel onder de grond naar de laadpaal/laadunit
  • ingraven van paal/sokkel
  • bevestigen van de laadunit aan de muur of plaatsing op een paal
  • aansluiten van elektra buiten in de laadpaal/laadunit
  • testen van de laadpaal
  • dichtmaken en netjes opleveren van straatwerk
  • uitleg en oplevering van laadpaal/laadunit

Waar kan je vast over nadenken?

Het is goed om na te denken over de toekomstige behoefte aan elektriciteit voor jouw woning. De installatie en meterkast dienen hier in mee te kunnen bewegen. Het gebruik van zonnepanelen heeft bijvoorbeeld een duidelijke impact op de installatie. Als daar nu ook nog een elektrische auto bijkomt is het goed om te realiseren dat de behoefte aan elektriciteit alleen maar meer wordt in plaats van minder.

Of je de elektrische tijd nu zelf opwekt of uit het energienetwerk betrekt, het heeft allemaal betrekking op de keuzes die je moet maken.

De keuze van de auto is ook van belang. Een Renault Zoe heeft logischerwijs een ander laadvermogen nodig dan een BMWi4, of een Tesla model X. Echter de ontwikkeling gaat zo snel dat je waarschijnlijk over een aantal jaar een groter accupakket heeft en dus ook een grotere (snellere) laadcapaciteit wenst.

Het bovenstaande heeft direct impact op de laadpaal/laadunit maar ook op jouw meterkast.

We kunnen ons voorstellen dat je hier vragen over hebt, dus neem gerust contact met ons op zodat we je kunnen helpen in het maken van de juiste keuzes.

Wat vinden onze klanten

Wij werken zowel voor particulieren als aannemers van projecten.

Een nette laadpaal en snel laden was mijn wens. Daarnaast moest het ook passen met de zonnepanelen die ik afgelopen jaar had laten installeren. Uiteindelijk moest onze meterkast ook worden aangepast en zijn we nu helemaal klaar voor de toekomst. De volgende stap is van het gas af.

speciale dank aan de vriendelijke monteur

Patrick van LeurOpel Ampera (nieuw model)

Ik denk dat het belangrijkste van de aankoop en installatie van mijn laadpaal het advies was wat GS Engingeering Services mij heeft gegeven. Mede door hun advies en mijn eigen wensen kwamen we snel tot een goede keuze waar ik nu al een aantal weken van kan genieten. Dank voor de snelle service en de keurige installatie.

Jan-Willem KlerksTrotse bezitter van een Renault Zoe

Vraag het ons

Wij helpen u graag verder met al uw vragen over installatieprojecten en installaties. Vul het formulier in en wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Contact opnemen